Muffin Receptek

Joghurtos Muffin Recept

Joghurtos Muffin Recept

Joghurtos Muffin Recept – Hozzávalók

  • 4 tojás
  • 6 ek. cukor
  • 4 ek. víz
  • 2 tk. cukrozatlan étkakaópor
  • 6 ek. liszt
  • 1 ek. margarin
  • 20 dkg őszibarackbefőtt
  • 1 cs. zselatinfix
  • 250 g natúr joghurt
  • ízlés szerint 2 ek. porcukor

Joghurtos Muffin Recept -Elkészítés

4 tojásfehérjét kemény habbá verjük, és félretesszük. 4 tojás sárgáját 6 ek. cukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 1 ek. margarint és 4 ek. vizet, majd elkeverjük. Rászitálunk 6 ek. lisztet és 2 tk. kakaóport, s jól beledolgozzuk. Beleforgatjuk a kemény habot.

Muffin sütőbe muffin formákat teszünk, ebbe tesszük a masszát. 170 fokon 6-7 perc alatt megsütjük. Közben a joghurtot a zselatinfix-szel eldolgozzuk, esetleg cukorral ízesítjük. Beleforgatjuk az összedarabolt barackokat.Ha kissé meghűltek a muffinok, megtöltjük a tetejüket úgy, hogy a papírformában hagyjuk. Hűtőben 1-2 óra alatt megdermed.

Joghurtos Muffin Receptek –  Málnás joghurtos muffin recept, Citromos-joghurtos muffin recept, Csokis joghurtos muffin recept

Joghurt

Joghurtos Muffin Recept

A Legfinomabb Kakaós Csiga Receptek

A joghurt kissé besűrített, 5% zsírtartalmú tejből, egyedi baktériumtenyészettel, úgynevezett joghurtkultúrával történő beoltás után, alvasztással készített tejtermék.

Készítése
A joghurt készülhet házilag és ipari gyártással is, mindkét esetben baktériumkultúrát használnak. A joghurtkultúrával beoltott tejet 6-8 órán keresztül körülbelül 42-46 Celsius-fokos hőmérsékleten tartják, ugyanis a baktériumoknak ezen a hőmérsékleten a leggyorsabb a szaporodásuk. A kész joghurt kialakulásában két baktériumtörzs, a Lactobacillus bulgaricus és a Streptococcus thermophilus vesz részt.

Színe hófehér, aromája jellegzetes. A joghurthoz felhasznált tejet pasztörizálják, mert ez az eljárás biztosítja, hogy a tej joghurttá érlelésének az ideje alatt csak a joghurtkultúra baktériumai szaporodnak el, a tejben lévő egyéb szennyező és káros baktériumok viszont nem. Az érlelési folyamat alatt a baktériumok a tejcukor egy részét tejsavvá alakítják át, a fehérje pedig megalvad.

Hasznossága
Az élő joghurtkultúrával készült joghurt regenerálja a bélflórát, s így nagyon fontos szerepet játszik az emésztésben. Egyes népszerű nézetek szerint a tejtermékek, köztük a joghurt káros hatásúak, (ezek általában áltudományos, ezoterikus oldalakról származnak, ahol nélkülöznek mindenféle szakmaiságot, és forrásjelöléseket), más nézetek szerint viszont alapos kutatások által igazolt állításokról van szó.

Tags

Nézd meg ezeket a recepteket is!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button
Close
Close